Opis
Kawa pochodząca z serca Afryki. Doskonała jako kawa jednorodna, o łagodnym aromacie, z wyraźnie wyczuwalnym akcentem kwiatowym. Malawi jest krajem afrykańskim o bardzo dobrych warunkach dla uprawy kawy , szczególnie w północnej części kraju gdzie plantacje są położone na wysokości 1300 do 1550m n.p.m. Kawy z Malawi wysokiego stopnia czystości odznaczają się bogatym smakiem i intensywnym pięknym aromatem z bardzo ciekawym, przyjemnie atrakcyjnym akcentem orzechowym, przy niezbyt wysokiej łagodnej kwaskowatości.
Charakterystyka:
Aromat: pełny, charakterystyczny, intensywny
Smak: bogaty, pełny, cielisty, intensywny z bardzo przyjaznym oryginalnym akcentem orzechowym, niezbyt wysoka kwaskowatość
Wysokość uprawy: 600-1550 m n.p.m.
Metoda obróbki : mokra
Ziarno : duże
Kofeina: 145 mg/filiżanka