Kategorie
Cena
- od do
KAWA ZIELONA ROZDROBNIONA
Zielona kawa jest bogatym źródłem kwasu chlorogenowego (ACG). Podczas procesu palenia kawy ten cenny składnik ulega rozkładowi.Kwas chlorogenowy zmniejsza wchłanianie cukru, przez co zmniejsza kumulację w organizmie zapasów węglowodanów i tłuszczów oraz sprzyja spalaniu tkanki tłuszczowej. Efekt ten dodatkowo wzmacniany przez zawartą w kawie kofeinę, która pobudza metabolizm. Kwas chlorogenowy jest ważnym elementem wielu środków stosowanych w odchudzaniu. Połączenie kwasu chlorogenowego z kofeiną oddziałuje również w pozytywny sposób na procesy oczyszczania organizmu z toksyn. Rozdrobniona kawa zielona to w 100% arabica, pochodząca z Ameryki Południowej. Pakowana w torebki papierowe z polietylenową wkładką.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
KENIA AA
Najlepsza kawa afrykańska, harmonijna i zbalansowana. Idealny pod względem klimatu kenijski płaskowyż stwarza bardzo korzystne warunki do uprawy wysokogatunkowych arabik. Kenijska kawa charakteryzuje się wyraźną kwaskowatością z wyczuwalnym aromatem winno-owocowym. Wysokie położenie plantacji i zbieranie tylko dojrzałych ziaren powoduje, że jest to ziarno najwyższej jakości. Oznaczenie AA świadczy o wykorzystaniu największych ziaren. Kawa ta ceniona jest przez wielu konsumentów jako jednorodna, jednak ze względu na konsystencję i wyrazistość znakomicie sprawdza się jako komponent do mieszanek.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
KOLUMBIA EXCELSO
Wysokogatunkowa kawa o niepowtarzalnym aromacie. Kawa kolumbijska charakteryzuje się zrównoważonym zbalansowanym smakiem, z wyczuwalnym akcentem karmelowo-czekoladowym. Doskonała jako baza do mieszanek, jak również jako wyjątkowo aromatyczna kawa jednorodna.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
KOLUMBIA SUPREMO
Ta kolumbijska kawa różni się nieco od Excelso wyrazistością i intensywnością aromatu. Wyczuwa się zwiększoną moc naparu oraz pełny bukiet. Świetnie smakuje jako kawa jednorodna. Jednocześnie uszlachetni każdą mieszankę kawową.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
KONGO KIVU
Kawa Kongo Kivu pochodzi z okolic jeziora Kivu. Rośnie na otaczającym jezioro płaskowyżu. Surowe ziarno nie wygląda atrakcyjnie, ale za to kawa smakuje niezwykle. Kawa Congo Kivu jest bardzo słodka i esencjonalna. Dominują nuty szlachetnej whisky i dębowej beczki. Kawa ta jest wyraźnie kwaskowata, ale łagodna. Ma głęboki zapach owocowego klimatu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
KOSTARYKA SHB TARRAZU
Kostaryka jako kraj posiada doskonałe warunki klimatyczne i glebowe, aby przygotować doskonałej jakości kawę, bez defektów. Napar określa się jako klasyczny i wyśmienicie zbalansowany. Aromat scharakteryzować można jako miękki i czysty, często z wyczuwalnym akcentem suszonej śliwki.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
MALAWI AA
Kawa pochodząca z serca Afryki. Doskonała jako kawa jednorodna, o łagodnym aromacie, z wyraźnie wyczuwalnym akcentem kwiatowym. Malawi jest krajem afrykańskim o bardzo dobrych warunkach dla uprawy kawy , szczególnie w północnej części kraju gdzie plantacje są położone na wysokości 1300 do 1550m n.p.m. Kawy z Malawi wysokiego stopnia czystości odznaczają się bogatym smakiem i intensywnym pięknym aromatem z bardzo ciekawym, przyjemnie atrakcyjnym akcentem orzechowym, przy niezbyt wysokiej łagodnej kwaskowatości.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
MEKSYK ALTURA
W Meksyku kawa rośnie na plantacjach wysoko położonych, w małych gospodarstwach rolnych. Plantatorzy kładą ogromny nacisk na doskonałą jakość ziaren. Kawa charakteryzuje się dobrze zharmonizowanym intensywnym naparem. Zdecydowany aromat pozostawia na języku ziołowo-karmelowe nuty.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
NEPAL HIMALAYAN
Indywidualna kawa, o wyjątkowej czystości, łagodna, z subtelnym akcentem kwiatowym.Ta odmiana kawy rośnie na wysoko położonych plantacjach, co wyjaśnia jej niepowtarzalny aromat i charakter. Farmerzy nepalscy przejęli niektóre indyjskie praktyki uprawiania i obróbki kawy. Jedną z nich jest ucinanie wierzchołka krzewu kawowego na wysokości ok. 3-4 stóp (90-120 cm). Nepal produkuje kawę bez nawozów sztucznych. Chociaż kawa pochodzi z produkcji organicznej, nie jest to jeszcze potwierdzone certyfikatami.Otrzymane ziarna są delikatne, słodko-kwaśne, aromatyczne. Obecnie produkcja kawy jest niewielka, ale większość farmerów posiada bardzo młode krzewy, które będą w pełni produktywne w ciągu najbliższych lat. Produkcja Arabiki powinna wzrosnąć znacząco w ciągu najbliższych 10 lat.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
NIKARAGUA SHG EP
Gatunek subtelny, o zdecydowanym aromacie. Ma charakterystyczne cechy wspólne z odmianą Maragogype, tzn. mocny aromat i czekoladowa nuta naparu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin