INDIE MONSOONED MAALABAR
Unikatowa kawa o charakterystycznym smaku ze względu na specyfikę przerobu. Ziarno jest przechowywane w specjalnych magazynach, aby pod wpływem pory deszczowej i wiatrów zmienić barwę i powiększyć swoją objętość. Proces "monsunowania" trwa od 12 do 16 miesięcy, dzięki czemu kawa wzbogaca się o indywidualne własności. Składowana przez ten okres kawa zmienia barwę w złotawą, objętość ziarna się zwiększa, a waga nasypowa jest mniejsza. Napar jest subtelny, cielisty, doskonale zharmonizowany, o orzechowym posmaku. Kawa ta jest praktycznie zupełnie pozbawiona kwaskowatości.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
INDONEZJA JAVA BLAVAN
Kawa o indywidualnych walorach smakowych. Kawa z wyspy Java charakteryzuje się bogatym aromatem i smakiem z akcentem suszonej śliwki. Napar o średniej kwasowości i znakomitej cielistości. Doskonała jako jednorodna, również świetnie komponuje się z innymi gatunkami w mieszankach.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
INDONEZJA JAVA JAMPIT
Swój intensywny i bogaty aromat kawa Indonesia Java Jampit zawdzięcza umiarkowanej wysokości, na jakiej jest uprawiana (500-1200 m n.p.m.). W smaku tej kawy ogromną rolę odgrywa wyrazisty akcent suszonej śliwki, który wpływa na jej indywidualizm i niepowtarzalny charakter, a całości dopełnia zharmonizowana kwaskowatość i cielistość naparu. Idealna jako składnik mieszanek.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
INDONEZJA SUMATRA LINTUNG
Sumatra Lintung to jedna z najbardziej charakterystycznych w smaku kaw na świecie. Uprawiana jest w tradycyjny sposób na północnej Sumatrze. Kawa w tym regionie uprawiana jest przez małych plantatorów. Bogata w sole mineralne wulkaniczna gleba stwarza dla tego regionu unikalne warunki uprawy kawowca. Intensywna, wyrazista kawa, doskonała do stosowania w mieszankach. Posiada klasyczny profil kaw indonezyjskich, z lekkim akcentem orzechowym i czekoladową nutą, które podkreślają indywidualny smak naparu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin